Бойко Борисов: С чест можем да кажем, че сме приключили и тертата вълна

Бойко Борисов: С чест можем да кажем, че сме приключили и тертата вълна - E-Burgas.com

С чест можем да кажем, че сме приключили и третата вълна - с намаляването на заболелите. И в същото време, когато институтът „Роберт Кох“ ни вади от рисковата група, мисля, че можем да оставим фактите да говорят, коментаторите - каквото искат. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно със здравния министър Костадин Ангелов посрещна пратката от 273 780 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.

Чакахме да стане 10.30 ч., за да се събудят, защото 09.30 ч. им било рано. Аз като ставам в 06.00, 09.30 ми е средата на деня, обърна се към критиците си Борисов.

Ако на ден се ваксинират по 20 000 души, не, малко са, трябва по 30 000 на ден да ваксинирате, защото другия понеделник ще дойдат още толкова ваксини. На макс трябва да се организира системата, обърна се той към здравния министър.

Няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше в големите градове, твърди премиерът в оставка.

Свързани статии
1 123 са новите случаи на ковид у нас Спад на новозаразените в последния почивен ден за Великден: 367 общо, 34 в Бургас 631 са новите случаи на ковид за 4 май 314 души борят коронавируса в бургаските болници Коронавирусът погуби нови седем души в Бургас 1850 са новозаразените с ковид 16 вида бързи тестове ще се признават у нас Кантарджиев: През есента ковид ще има само в отделни места или семейства Отново под 2000 новозаразени, в Бургас - 92 18 души са хоспитализирани с ковид в Бургаско
Тагове
бойко борисов ковид
Коментари

Още от последните новини