Близо 1000 затворници тръгват на училище днес

Близо 1000 затворници тръгват на училище днес - E-Burgas.com
Архив dariknews.bg

За поредна година в местата за лишаване от свобода ще бъде открита учебната година. Справка на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" показва, че от 6443 лишени от свобода във всички затвори, 986 са включени в учебната дейност през 2020/2021 г, пише cross.bg.

Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1-ви до 12-ти клас. Тази година първокласниците в местата за лишаване от свобода са 75. Най-висок е броят на учениците в София - 232. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 207, в единствения затвор за жени в Сливен - 48, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца -24.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода ще протича съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката „Насоки за работа в системата на училищното образование през учебната 2020-2021 г. в условията на Ковид-19" и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването. В случай на влошаване на епидемичната обстановка са набелязани алтернативни форми на продължаване на образователния процес.

Коментари

Още от последните новини