Близките на ученичката обвиняваща директор в блудство искат 1 лев обезщетение

Близките на ученичката обвиняваща директор в блудство искат 1 лев обезщетение - E-Burgas.com

Директорът на училището в Ново Паничарево беше обвинен от родителите на 14-годишна ученичка, че е блудствал с нея. Вчера той беше освободен от съда под домашен арест. Късно снощи семействата, които го обвиняват в блудство, решиха да организират протест в училището, съобщава „Нова телевизия".

Бащата на пострадалото момиче Христо Христов заяви тази сутрин в „Здравей, България", че протестира заради освобождаването на директора. Твърди, че той му е предложил пари. След това му се извинил и казал, че само я целунал по бузата. Христов казва, че има запис на тези думи, който е предаден в полицията.

Майката на момичето разказа, че дъщеря ѝ още миналата година се оплаквала от директора, но самите те не й повярвали. Пасторът на местната Евангелска църква сподели, че има информация, включително и от неговата племенница, че такива посегателства се случват от около 10 години.

"Сигнали не са подавани, защото той не е случаен човек, директор е, а ние сме роми", коментира Христо Андреев.

От кметството бяха категорични, че досега не са имали подобни сигнали срещу директора Христо Радев. Родителите на момичето обявиха, че ще искат символично обезщетение за случилото се с дъщеря им - 1 лев, за да докажат, че парите не са мотив за действията им.

В същото време от становището на прокуратурата по време на съдебното заседание стана ясно, че има не видео, а два аудиозаписа, на които „се чувало как потърпевшото момиче моли директора да не го целува и да не се държи с него като с жена".

Според прокуратурата от аудиозаписа, както и от показанията на пострадалата ученичка и още три момичета от същото училище, може да се направи обосновано предположение, че директорът е извършил престъплението, в което е обвинен.

Нещо повече - той се е възползвал от служебното си положение и е държал момичетата в зависимост.

В показанията си трите ученички твърдят, че директорът е блудствал и с тях в продължение на около година.

Самият директор обясни, че  се чувствал дамгосан от медиите и всичко това е вендета на три ромски фамилии, срещу които той вземал мерки, тъй като те крадяли от училището през годините.

Коментари

Още от последните новини