Благородна кауза: Френската гимназия изпраща абитурентите си с концерт за малката Цвети

Благородна кауза: Френската гимназия изпраща абитурентите си с концерт за малката Цвети - E-Burgas.com
снимка: Дарик

По нестандартен начин Гимназията за романски езици "Г.С.Раковски" - Бургас ще изпрати випуск 2019. Абитуриентите показват, че през годините са успели да научат най-ценния урок - да бъдем добри. Поради тази причина традиционният концерт, с който училището се сбогува със своите възпитаници, ще бъде с благотворителна цел. 

Средствата, които ще бъдат събрани от спектакъла ще отидат за 5-годишната Цвети от Бургас, която е с детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструващо лечение в детската болница Сейнт Луис, щата Мисури, САЩ. Зад абитуриентите с добри сърца застават и популярни изпълнители, като Стефан Илчев, Дует "Бургас", Вениамин Димитров, Доника Стратиева, Калина Енчева и др. Именно Стефан, който участва в популярното телевизионно предаване "Като две капки вода" дари своята награда, като победител на вечерта, за каузата на учениците от ПГРЕ "Г.С.Раковски". 

"За всеки един абитуриент изпращането от училище е нещо важно. Разделяме се с един от най-важните етапи в нашия живот, в който научихме много не само от учебниците, но и от нашите учители, които ни преподаваха уроците на живота - как да помагаме и да бъдем добри хора. Заставаме зад тази кауза, за да помогнем на това усмихнато дете, защото искаме един ден и то да има изпращане, и то да има абитуриентски бал, и то да се забавлява, както ние ще направим", споделят зрелостниците. 

Поканата е с лепта за дарение 3 лева. Може да получите своята в деня на събитието (16.05.2019г.), което започва в 18:00 ч. в Летен театър Бургас. Пригответе се за много забавление и шоу, изпълнено с много емоции. 

Банкова сметка:

УниКредит Булбанк

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG48UNCR70001523488966

Цвети Владимирова Байлова

Коментари

Още от последните новини