Безпощадни проверки по горите и водоемите в Бургаско

Безпощадни проверки по горите и водоемите в Бургаско - E-Burgas.com

За започнали безпощадни проверки по горите на територията на цялата страна, включително и в Бургаска област, обясни зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев по време на посещението си в Карнобат днес.

Той намекна, че при мащабни проверки винаги, трябва да има и добри резултати. „В момента ги анализираме, ще погледнем къде са допуснатите нарушения и ще анализираме ситуацията. Следи се всичко от сечището до транспорта на дървесина по цялата републиканска мрежа, включително и големите преработватели на дървесина. Имаме екипи, които проверяват дървесината. Проверките няма да приключат, ще продължат, дори ще засилим контрола  върху добива и транспорта на дървесина на територията на държавата“, разкри Добрев.

По отношение на водоемите също предстои да започнат сериозни проверки в края на тази седмица. Конкретно в областта, зам.-министърът сподели, че почти е сигурен, че няма необезопасени водоеми. „Ще ги проверим и то усилено, защото все пак, трябва да се спазва Законодателството на България, и ИАРА във функцията си, в която имат контрол върху сладководния и морския риболов, разбира се, ще си ги спазват нещата, за които са създадени. Контролът върху всичко ще бъде засилен“, каза още Добрев.

Той призова всички граждани да бъдат нетърпими към всеки един вид нарушения и да подават сигнали на компетентните органи по горите и водите.

Коментари

Още от последните новини