Безидейна опозиция: БСП се присети да пита за спирките

Безидейна опозиция: БСП се присети да пита за спирките - E-Burgas.com

От столетницата следят публикациите в медиите, но не и проблемите на бургазлии

От няколко месеца в Бургас има нови автобусни спирки, част от мащабния проект за Интегриран градски транспорт и новата транспортна схема, която се очаква да заработи в следващите месеци.

За нещастие на всички бургазлии това се оказа поредният проект, който изглежда много добре "на хартия", но не с меко казано спорно изпълнение. Първо ръждясаха част от пейките, после няколко спирки протекоха, а накрая се оказа, че стъклените покриви не пазят от слънцето и превръщат спирките в парници. За всичко това писахме преди два дни в нашата коментарна статия, която си позволихме да изразим съмнението си от качеството на изпълнението на проекта и най-вече несъответствието между огромната сума (55 хил. лв., според зам. кметът Красимир Стойчев) и лошата функционалност - ако приемем, че спирките наистина не представляват заслон от дъжд, слънце и вятър. Статията предизвика буквално стотици коментари най-вече от недоволни бургазлии, от което се разбра, че проблемът е назрявал бавно през последните няколко месеца. 

Буквално часове по-късно, рано на следващата сутрин, в Общински съвет - Бургас бе входирано официално питане от групата на БСП-Бургас в лицето на общинския съветник Николай Тишев. В питането опозиционерите желаят да разберат каква е реалната стойност за проектирането и изграждането на спирките в това число цена на труда, цена на материалите, цена на механизацията и допълнителните разходи. Другият основен въпрос е какви са били останалите ценови оферти на другите участници в конкурса. Всички тези въпроси за много разумни и със сигурност бургазлии заслужават да получат адекватен отговор за тях. Въпросът е обаче, защо от БСП се присетиха за проблема, едва след публикацията в нашата медия, след като се предполага, че те повече от всички, трябва да са запознати с проблемите на бургазлии. 

Близо година след изборите може да обобщим, че мнозинството на Общински съвет - Бургас се радва на невиждан комфорт, най-вече благодарение на вялата опозиция, която очевидно вече се отказа да търси проблемите на града. Цел с която всички съветници са изпратени в местния парламент. 

Въпросната коментарна статия, която повдига въпроса за качеството на новите автобусни спирки, може да прочетете ТУК

 

Коментари

Още от последните новини