БДЖ логика: 250 души да делят 10 одеяла, трябвало да се комбинират

БДЖ логика: 250 души да делят 10 одеяла, трябвало да се комбинират   - E-Burgas.com

БДЖ ще се грижи за комфорта на пътниците с чай и одеяла. Те ще се раздават на пътуващите при възникване на проблем и спиране на отоплението. Оказва се обаче, че за влак с капацитет от 400 места има само 10 одеяла, съобщава "Дарик" радио. Според превозната бригада пътниците ще се групират и така ще си делят завивките. Допълнителните екстри ще бъдат налични само във влаковете на дълги разстояния.

В случай на спиране на отоплението по време на път от БДЖ ще осигуряват чай и одеяла на пътниците. Оказва се обаче, че се пада по 1 одеяло на 25 души. Точно така е в композицията от София до Варна, обясни Кремена Първанова, която е началник-влак.

"В момента във влака има чай, одеяла, чаши, захар, бъркалки. За всички може би няма да са достатъчни, но ще ги комбинираме. Ще ги комбинираме, ако са двойки или семейство. Влакът няма да е пренаселен. Във всеки един вагон има по 10 купета с по 8 места. Пет вагона са в момента. Минах във влака, пътниците са по 5 човека в купе. Близо 250 човека са", каза Първанова.

 

Коментари

Още от последните новини