България и Италия умуват взаимни инвестиции на бизнес форум в Бургас

България и Италия умуват взаимни инвестиции на бизнес форум в Бургас - E-Burgas.com

Ще бъдат дискутирани и възможностите за партньорство търговия и производство на текстилни стоки и машини, мебели, хранително-вкусова промишленост и др

Българо-италиански бизнес форум, насочен към добрите практики, възможностите за инвестиции и партньорство между България и Италия, ще се проведе на 12 септември в Бургас (Грандхотел "Приморец"). Събитието е организирано от Индустриален и логистичен парк - Бургас, сп. Enterprise и Конфиндустрия България, с официалното партньорство на КРИБ - Бургас и под патронажа на Община Бургас.

По време на форума ще бъдат представени успешните инструменти за нови инвестиции и развитие на бизнеса межди двете държави. В допълнение ще бъдат дискутирани и възможностите за партньорство в направление търговия и производство на текстилни стоки и машини, мебели, хранително-вкусова промишленост и др., както и формите за привличане на туристи от Италия в България и обратно. Специално участие ще вземат италиански фирми, предприемачи и инвеститори с интерес за бизнес в България и региона.

Идеята на събитието е да бъде и платформа за организирани двустранни срещи между италиански и български фирми, които да допринесат за създаването на нови и утвърждаване на съществуващите контакти между бизнеса от двете страни.

По официални данни на Министерството на икономиката, Италия е един от основните търговско-икономически партньори на България, като заедно с Германия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия приема 68 % от износа ни за единния пазар. От януари износът на български стоки за ЕС нараства с 11,1 %, достигайки близо 25 млрд. лв.

На форума ще бъдат представени актуални данни и анализ на инвестиционния климат в България от страна на Българската агенция за инвестиции, както и основните предимства и макроикономически показатели на България.

Специален гост на събитието ще бъде Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия у нас.

За участие като гост-лектори са поканени някои от най-големите италиански инвеститори в България. Събитието е насочено към представители на български и италиански фирми - собственици, управители и изпълнителни директори на компании от различни сектори и индустрии, предприемачи, инвеститори с интерес към развитие на съвместни проекти.

Работните езици са български италиански.

Коментари

Още от последните новини