Българин стигна финал на US Open при юношите

Българин стигна финал на US Open при юношите - E-Burgas.com

Пьотр Нестеров ще играе на финала на двойки в юношеския турнир на US Open. Българският тенисист и партньорът му Вячеслав Биелински стигнаха до мача за титлатa след две победи за няколко часа.

На четвъртфинала те победиха с 6:3, 6:4 Манс Далберг (Швеция) и Луи Макстед (Великобритания) само за 57 минути игра. Само два часа по-късно Нестеров и Биелински се справиха с американците Итън Куин и Николас Годсик - 7:6 (2), 6:3. В първия сет двете двойки си размениха по един пробив, а Нестеров и Биелински спечелиха тайбрека. Във втория българинът и украинецът отново бяха стабилни на сервис и спечелиха убедително.

На финала, който трябва да започне след 22.00 ч. в събота, те ще срещнат Макс Вестфал (Франция) и Коулман Уонг (Хонконг).

Нестеров може да стане третият български тенисист с титла на US Open при юношите. През 2008 г. Григор Димитров спечели трофея на сингъл, а през 2017 г. Адриан Андреев стана шампион на двойки с Антон Митушевич (Великобритания).

Преди два месеца 18-годишният Нестеров стана вицешампион на европейското първенство за юноши в Клостерс (Швейцария).

Свързани статии
Бургаският тенис талант Дани Стоянов с нови успехи, ще ползва кортовете безплатно Огромен успех! Бургаският тенисист Даниел Стоянов стана трети в света Състезатели от пет държави идват на турнир по плажен тенис в Бургас Повторен ковид вади Григор Димитров от основната схема в Далас Гришо се размина с финала в Мелбърн Бургазлийка донесе медал от европейското по плажен тенис Бургас с пет представители на европейското по плажен тенис в Барселона Организират турнир в памет на първия треньор по тенис в Бургас Ето кога ще гледаме Гришо срещу Тийм Гришо отпадна от US Open
Тагове
тенис
Коментари

Още от последните новини