Атрактивно 3D мапинг шоу върху ЖП гарата открива фестивала „Вода“

Атрактивно 3D мапинг шоу върху ЖП гарата открива фестивала „Вода“ - E-Burgas.com

В началото на месец октомври Бургас отново ще е домакин на един от най-необичайните по рода си фестивали за съвременно изкуство в България. Той се нарича „Вода“. Фестивалът се реализира от Сдружение „ТАНЦ БГ“, с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд “Култура”, Община Бургас и Унгарски културен институт – София, със съдействието на УДВГД “Железопътна инфраструктура” и БНР-Бургас.

Тази година „Вода“ ще стартира с атрактивно 3D мапинг шоу върху сградата на ЖП гарата в Бургас. То ще се състои на 26 септември, от 20.00 ч. Автори са едни от най-атрактивните участници, а именно ADISTU /Румъния/ и E.U.E.R.P.I /България/, независими артисти с дълга история. Те ще представят на публиката вътрешното пътешествие INNERSCAPE, което е едновременно интензивно, спиращо ума, но и успокояващо душата.

Аудио-визуалното 3D мапинг шоу, което ще бъде прожектирано на фасадата на ЖП гарата, се ражда от изследването на Адриан Манолеску върху органичната оригиналност във виртуалните полета. За да постигне това, той преплита сюрреалистичните пейзажи с нотки от реалността. Колаборатор в артистичния проект, Мирян Колев е музикант и мултидисциплинарен артист, активен в сферата на електро-акустичната, експериментална музика и саунд арт. Експериментира със звука, като представя музиката си като вид експресия – предаване на мисли и чувства в най-чист вид под формата на звук.

Фестивалът е доказал своята оригиналност и изобретателност в подбора на артисти и локации през последните 5 години. С новото издание „Вода“ ще погъделичка любопитството на гостите си със забравените локации на ЖП гара Бургас, Часовникова кула Бургас, Холандски склад и Конгресен център Бургас, които ще бъдат превърнати в своеобразна сцена за пърформанси, инсталации и артистични събития.

 

Станете зрители на впечатляващото начало на Фестивала за съвременно изкуство „Вода“ със събитието INNERSCAPE, което ще можете да видите на 26 септември, от 20.00 ч., върху фасадата на ЖП ГАРА – Бургас.

Коментари

Още от последните новини