Арена Бургас приема домакинските мачове по волейбол от Евро 2023

Арена Бургас приема домакинските мачове по волейбол от Евро 2023 - E-Burgas.com

Незавършената все още многофункционална зала „Арена Бургас“ ще приеме домакинството на срещите от груповата фаза на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г.

Това става ясно от писмо от председателя на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев с предложение към община Бургас.

Освен българският национален отбор по волейбол - мъже, в групата ще вземат участие националните селекции на още пет от най-добрите европейски държави. Европейското първенство за мъже 2023 г. ще представи волейбол от най-висока класа и ще бъде реална възможност Бургас да спечели имидж на спортен център от най-високо международно ниво.

"Провеждането на турнир от такъв ранг е свързано с редица организационни и финансови изисквания, на които Българска федерация по волейбол е длъжна да отговори. Големият брой престижни международни състезания, на които България е домакин в последните години, поставят БФВ пред ситуацията да търси допълнителни възможности за финансиране на тези спортни събития." пише в докладната записка, която е входирана в Общински съвет - Бургас.

Независимо че многофункционална зала „Арена Бургас“ е собственост на „Академика“ ЕООД, община Бургас следва да изрази съгласие за домакинство, дотолкова, доколкото същата е на територията на общината.

На следващото си заседание Общински съвет - Бургас ще трябва да реши дали при финансова възможност, в рамките на средствата за направление „Спорт“ в Бюджет 2023 на Общината да бъде предвидена сума в размер до 350 000 лева за финансово подпомагане провеждането на Европейското първенство по волейбол за мъже.

 

 

Коментари

Още от последните новини