Акция „Чук“ прати Гочо Бургаския в ареста

Акция „Чук“ прати Гочо Бургаския в ареста - E-Burgas.com
Бившият сподвижник на Митьо Очите - Гочо Бургаския бе арестуван при акция "Чук", провела се в София вчера, информират от пресцентъра на МВР. Операцията е срещу разпространението на наркотици, уточниха от МВР.
С постановление на прокуратурата за 72 часа освен 29-годишният бургазлия, са задържани Венци - Фъркуша на 37 години, Дани Геренския на 28 години и Любчо Каратиста на 22 години.
И четиримата са криминално проявени.  Група, разпространявала кокаин и марихуана. По време на акцията от жилищата им са иззети електронни везни, пластики от сим карти, кафемелачка с полепнал бял прах, раница с голям брой полиетиленови пликове с остатъци от бяло прахообразно вещество, бучка с вещество, реагиращо на кокаин, метална лъжица и заготовки, използващи се за разфасоване и пакетиране на дрогата. С издирването и задържането на четиримата, с мярка „задържане” за 72 часа са вече 11 души от групата. Ден преди тях бяха арестувани Милен Даврански с прякор Катерицата, 36-годишен, от София, залавян за кражби на автомобили и за други грабежи. Задържани са също Стефан Бонев - Сако, на 48 години, от София, криминално проявен за измама, кражба на наркотични вещества, В. Х., с прякор Кобилица, от София, криминално проявен за кражби, икономически престъпления, хулигански прояви, осъждан за кражби и документни престъпления, Веселин Д. с прякор Весо Черния, на 43 години, от София, С.К. с прякор Славе, на 48 години, от София, криминално проявен за икономически престъпления и осъждан за кражби, Х.А., с прякор Ицо Калоянчев, на 42 години от София, криминално проявен за противозаконно отнемане на автомобил, тежка телесна повреда и хулиганство. Само един от арестуваните, 48-годишен с инициали Д.Г. от София, няма криминални регистрации. Според оперативна информация Гочо Бургаския се опитал да завземе района на Ицо Байков, който е в затвора. Той действал с хардметоди, за да пробие на наркопазара в столичните комлекси "Дружба" и "Младост". Гочо Бургаския стана по–известен в публичното пространство с ареста си през 2004 г. Тогава той бе задържан заедно с Митъо Очите и Христо Широков /рекетьорът на файтонджиите/ за закана за убийство. Гочо получи условна присъда, след което се пресели да живее в столицата. Други слухове свързват Бургаския със Стефан Бонев-Сако, определяйки го за негова дясна ръка. Окуражен от това Бургаския дори въвел нов метод на сплашване - рязане на сухожилия. В късния следобед днес той бе задържан с още трима в операция "Чук", а вчера беше задържан и самият Сако.
Коментари

Още от последните новини

Светът
Акция „Чук“ прати Гочо Бургаския в ареста - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Акция „Чук“ прати Гочо Бургаския в ареста - E-Burgas.com

Африка