5 финалиста в конкурса за лого на новото IT училище в Бургас (галерия)

5 финалиста в конкурса за лого на новото IT училище в Бургас (галерия)  - E-Burgas.com

Приключи първият етап от конкурса за изработване на лого на новото компютърно училище, което ще отвори врати в Бургас наесен. Над 70 души от цялата страна участваха със свои предложения, най-малките от тях на 7, 9 и 10 години. Община Бургас  благодари на всички за положения труд и проявената креативност.

Постъпилите над 100 проекта бяха оценени от жури в 12-членен състав. В него влизат представители на училищното настоятелство към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, както и експерти от водещи ИТ компании. Журито избра за финалисти пет лога. Техни автори са Николай Райков, Иво Паспалски, Абуди Жабас, Димитър Лазаров и Диляна Иванова. Петте финални предложения са публикувани в сайта на Община Бургас, раздел "Образование": https://www.burgas.bg/bg/info/index/1312.

Победителят в конкурса ще бъде определен чрез електронно гласуване, което ще се проведе в периода от днес, 20.02.2018 г., до 13.00 часа 05.03.2018 г., включително. Той ще бъде обявен на 06.03.2018 г., след обработка на резултатите от интернет вота. Както вече бе съобщено, наградата за победителя е iPhone X. Останалите четирима финалисти също ще получат награди.

* За новото училище:

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище в страната, което ще отвори врати през учебната 2018/2019 г. в Бургас. То ще бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление "Компютърни науки", професия "Програмист", специалности "Програмно осигуряване" и "Приложен програмист", със срок на обучение 5 години и прием след завършен седми клас.

В него ще се изучават съвременните програмни езици Java, C, C++, JavaScript, .NET. В учебните програми ще бъде заложено придобиването на знания и умения за обектно ориентирано програмиране в алгоритмите и структурите от данни, в областта на разработване на софтуер и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за управление на бази данни, интернет програмиране. Учениците ще придобият специфични знания и умения в сферата на роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, кибер сигурност, облачни технологии.

Обучението ще се осъществява в обособен образователен кампус, отговарящ на най-новите световни стандарти - с учебен корпус, общежитие, помещение за учебна фирма и програмиране. След приключване на обучението си учениците ще получат диплома за средно образование, сертификат за владеене на чужд език и документ за професионална квалификация по компютърни науки, съответно за "програмист" и "приложен програмист".

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини