4 845 са положителните проби за денонощието у нас

4 845 са положителните проби за денонощието у нас - E-Burgas.com

4 845 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие при направени 30 634 теста. Положителните проби са близо 16% процента от изследваните.

797 са новопостъпилите в болница като общият брой към момента са малко над 5100. 143 души са изгубили битката с болестта, като 91% от тях не са били ваксинирани.

Само пети регион остана в червената зона на картата на България. Останалите са на 2 етап според заетите интензивни легла.

Ако вълната от заразата продължи да спада след месец всички мерки ще бъдат отменени стана ясно от извънреден брифинг в Министерския съвет вчера.

Първата стъпка е още в четвъртък. От 24 февруари клиенти и посетители на заведения, кина, театри, музеи, галерии и други обществени мeста ще могат да влизат без сертификат, след решение на управата на съответния обект. Сертификатът обаче остава задължителен за персонала.

От четвъртък в езиковите школи и центровете за обществена подкрепа ще се допускат по 12 посетители.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ковид
Коментари

Още от последните новини