34 фирми предлагат работа в пет сфери на работа на 1-ви декември

34 фирми предлагат работа в пет сфери на работа на 1-ви декември - E-Burgas.com
dw.com

На 1 декември от 11 до 17 часа 100% безопасно и достъпно от всяка точка на света ще се проведат Виртуални дни на кариерата в икономическите сектори (УНСС). Иновативният форум е последното събитие от календара за 2020 година на JobTiger и се осъществява със съдействието на Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и под патронажа на ректора на учебното заведение проф. Д-р Димитър Димитров.

Шанс да открият своята нова работа или стаж на 1 декември имат всички със знания и интереси в областите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти. Златна възможност в кризата, тъй като 34 топ компании ще очакват да срещнат на форума специалистите и студентите, които ще наемат за екипите си.

В 11-годишната история на събитието за първи път то ще протече изцяло онлайн – на платформата Brazen Technologies, считана за №1 в света за провеждане на кариерни форуми.

Подобрения и пак подобрения!

След началото на пандемията онлайн събитията за търсене и предлагане на работа все повече се налагат не само заради безопасността и спокойствието на участниците, но и защото са най-достъпният и бърз начин за осъществяване на ползотворни срещи. А и както се оказва – форматът, който е най-лесно да бъде подобряван с всяко свое следващо издание. След като пионерът в организирането на кариерни събития у нас – JobTiger – внедри иновацията на виртуални форуми не само търсещите, но и предлагащите работа да могат да инициират срещи с интересни за тях кандидати, на 1 декември предстои още нещо ново, любопитно и супер полезно! Традиционното 10-минутно интервю вече може да се проведе не само като чат, но и в аудио и видео формати. Очакваме усещането за жив контакт да доведе до още по-приятни и ползотворни срещи и за двете страни на пазара на труда.

Качеството се подобрява, но условията да се включите като посетител във форума – остават същите: нужни са ви само предварителна регистрация и устройство с добра интернет връзка. Участието за търсещи работа е напълно безплатно и не се изисква предварително уговаряне на срещи със специалистите по подбор, което би нарушило равния достъп на всеки кандидат до желаните от него работодатели.

Как да намерим работа без да излизаме от дома си?

В студения сезон и в ситуацията на пандемия домът за мнозина е най-уютното и предпочитано място. На 1 декември диванът в хола ви от убежище би могъл много лесно да се превърне в трамплин към новата ви бляскава кариера.

Първата стъпка е да създадете профил и да качите CV-то си в него. Такава възможност ще имате още при регистрацията за форума. Стъпките от процеса са лесни и бързи, но е важно да съумеете в няколко изречения да представите своите силни страни и придобити умения, така че работодателят да разбере с какво ще бъдете полезни за бизнеса му.

Втората стъпка е да разгледате списъка с изложители. Запознайте се с тяхната дейност, научете повече за ценностите и постиженията им, ако имате въпроси към техните представители – запишете си ги и бъдете готови за наистина ползотворни и взаимно полезни разговори.

Третата стъпка е да подходите сериозно към избора си на облекло, прическа, грим и аксесоари. Вие реално ще имате среща очи в очи със специалист по подбор и първото впечатление от визията ви ще е определящо. Изберете за срещите си подходящ интериор и си осигурете тишина и спокойствие.

И не на последно място – усмихвайте се! Срещу вас може би е представител на бъдещия ви работодател и кариерата ви много скоро може да поеме по мечтания от вас път!

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров.

Партньори на събитието са Министерство на икономиката, „Иновативна София – направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столичната община, Агенция по заетостта, JobTiger.tv, HRInudstry.bg, Аз мога – тук и сега, b2b Media, uchi.bg, teenportal.bg, teenews.bg, сп. Журнал за жената, сп. Мениджър, Международна награда на херцога на Единбург, 9Academy, Able Mentor, Buljobs, ISIC, Кариера за теб, Skylines.

За повече подробности за Виртуални дни на кариерата в икономическите сектори (УНСС) – вижте на страницата на събитието: www.economy.careerdays.bg или се свържете с екипа на JobTiger на [email protected], 088 408 6003 и 0882 364 456.

Коментари

Още от последните новини