19 населени места в областта все още са без ток (Обстановка към 15:00 часа)

19 населени места в областта все още са без ток (Обстановка към 15:00 часа) - E-Burgas.com

По информация на ЕВН в област Бургас остава усложнена обстановката в северната част – основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен. 19 са населените места, в които все още има проблеми с електричеството.  На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

Пътят Бургас- Айтос, където бяха блокирани граждани и автомобили, вече е освободен. В Руен и Сунгурларе снежните преспи са над 2 м, там ситуацията остава усложнена.

Автомагистрала „Тракия” е затворена и към 15 часа. Затворени още са Ришкият и Айтоският проходи. В посока Бургас- Малко Търново и Бургас- Варна се пътува при зимни условия. Маршрутът  Бургас- Средец е затворен поради аварирали тежкотоварни автомобили.   

Въпреки многократните призиви от страна на областния кризисен щаб да не се предприемат пътувания, на дежурните телефони непрекъснато постъпват питания относно възможностите за пътуване от и към областта. Институциите са категорични в указанията си за избягване на шофиране в тази усложнена обстановка, с цел предотвратяване на следващи ситуации като тази край Айтос от снощи. Областният управител Вълчо Чолаков оставя щаба в пълна мобилизация до цялостното нормализиране на ситуацията.  

„ Знам, че предстоят новогодишни тържества и всички имат планове, но призовавам гражданите да бъдат разумни и да не предприемат рисковани пътувания. Природните стихии са по- силни от нас. Нека да не рискуваме живота си заради спонтанни и прибързани действия. На терен сме повече от 20 часа, времето е жестоко, продължаваме работа и апелираме за отговорно поведение.”- коментира областният управител Вълчо Чолаков.

 

Към настоящият момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора.

Коментари

Още от последните новини