18 области вече са в зелената ковид зона

18 области вече са в зелената ковид зона - E-Burgas.com

18 са областите в зелената зона по заболеваемост от COVID-19 в страната. На двуседмична база разпространението е 99.1 на сто хиляди души население, показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести.

В жълта зона са областите Добрич, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, София област, София-град, Перник, Монтана и Видин. Останалите области са в зелена зона - с най-ниска заболеваемост от коронавирусната инфекция.

Под 50 на 100 000 са заразените в Кърджали, Разград, Търговище. Все още най-високи стойности осе отчитат в столицата, където 14-дневната заболеваемост е 191.68 на 100 000 души население.

В най-ниските си нива е двуседмичната смъртност от коронавирус - 1.60 на 100 000. Без починали от инфекцията през последните две седмици са областите Благоевград, Враца, Кюстендил и Монтана.

Най-много починали на 100 000 души население, на 14-дневна база, са отчетени във Видинска област - 8.62.

По данни на картата за епидемичната обстановка, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, четири от регионите са в най-ниския етап - нула.

Регионът, който обхваща областите Видин, Монтана, Враца, София област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград, е в етап едно. До дни се очаква да премине в етап нула.

Свързани статии
Над 500 са новите случаи на ковид у нас Доц. Кунчев: Ковид се доближава до лек респираторен вирус 113 са новите болни от коронавирус у нас, шестима са починалите Covid-19: Увеличиха се новозаразените 189 са новите ковид случаи Трима души починаха от ковид за денонощието 182 са новите случаи на коронавирус Преболедували ковид учители ще се преглеждат безплатно при специалист 313 са новите случаи на ковид у нас Петима са новозаразените с ковид в Бургаско, рекорден брой излекувани в страната
Тагове
ковид
Коментари

Още от последните новини