18 области вече са в зелената ковид зона

18 области вече са в зелената ковид зона - E-Burgas.com

18 са областите в зелената зона по заболеваемост от COVID-19 в страната. На двуседмична база разпространението е 99.1 на сто хиляди души население, показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести.

В жълта зона са областите Добрич, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, София област, София-град, Перник, Монтана и Видин. Останалите области са в зелена зона - с най-ниска заболеваемост от коронавирусната инфекция.

Под 50 на 100 000 са заразените в Кърджали, Разград, Търговище. Все още най-високи стойности осе отчитат в столицата, където 14-дневната заболеваемост е 191.68 на 100 000 души население.

В най-ниските си нива е двуседмичната смъртност от коронавирус - 1.60 на 100 000. Без починали от инфекцията през последните две седмици са областите Благоевград, Враца, Кюстендил и Монтана.

Най-много починали на 100 000 души население, на 14-дневна база, са отчетени във Видинска област - 8.62.

По данни на картата за епидемичната обстановка, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, четири от регионите са в най-ниския етап - нула.

Регионът, който обхваща областите Видин, Монтана, Враца, София област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград, е в етап едно. До дни се очаква да премине в етап нула.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ковид
Коментари

Още от последните новини