18-годишна българка мечтае да полети в космоса

18-годишна българка мечтае да полети в космоса  - E-Burgas.com

Рапърът 100 кила ще финансира участието на студентката в космическа академия в САЩ

Явор Янакиев, известен още като 100 кила, ще помогне за осъществяването на една мечта. Той ще подкрепи чрез фондацията си Татяна Иванова да стане първата българка, полетяла в космоса. За целта певецът ще финансира участието на 18-годишната студентка в космическа академия в САЩ.

„100 КИЛА е уникален човек, на когото съм много благодарна. Той не афишира добрите неща, които прави. Страхотен е, много земен, възхищавам се на готовността му да подкрепя млади таланти“, казва  Татяна пред регионалната медия Про Нюз Добрич. Тя се познава с Явор от две години, като са разговаряли за възможността той да ѝ помогне да осъществи проектите си. Сега това вече е факт.

Татяна Иванова е приета за участие в Академия на проекта PoSSUM и Международния институт по космически науки, която ще се състои през февруари 2022 г. в град Мелбърн, Флорида, САЩ. Това е поредният ѝ успех в тази сфера, след като през миналата година тя спечели шампионска купа, златен медал и сертификат, триумфирайки с най-висок резултат в престижното международно състезание „Space Magica Online Space Quiz World Cup“.

Коментари

Още от последните новини