120 състезатели от 12 клуба ще спорят за "Купа Бургас" този уикенд

120 състезатели от 12 клуба ще спорят за

Около 120 състезатели от 12 клуба от цялата страна ще спорят за отличията на традиционния колокритериум "Купа Бургас", който ще се проведе за седми път през уикенда. Организатор е КК"Черноморец" с подкрепата на община Бургас.

Колоездачите са разпределени в няколко възрастови групи- момичета и момчета до 13 години, момичета и момчета до 14 години, юноши младша, 15 и 16 годишни.

Началото на колокритериума е в събота от 14:00 часа в кв"Меден рудник", до кметството. Разстоянието което ще изминат колоездачите е около 30 километра.

Атрактивната надпревара ще продължи в неделя от 10:00 часа в Морската традина. Стартът на втория ден от колокритериума е пред Летен театър в посока Бункера и обратно зад Летен театър. Общото разстояние на отсечките, на които ще въртят педали младите надежди на родното колоездене е 30 километра.

Домакините от "Черноморец" ще се представят с 10 състезатели в отделните възрастови групи. Техен треньор е Тодор Ангелов.

Купите и медалите на най-добрите ще бъдат връчени в 13:30 часа. Тогава пред Летен театър ще започне церемонията по награждаване.

 

Свързани статии
Тагове
12 клуба
Коментари

Още от последните новини