12 пожарникари гасиха пламъци в склад в Бургас

 12 пожарникари гасиха пламъци в склад в Бургас - E-Burgas.com

12 огнеборци и три пожарни гасиха пожар в склад на бургаската ул. „Мария Луиза“ вчера. По данни на полицията помещенията са били изоставени, а сигналът за пламъците, е получен около 19:20 ч. След около час и половина, огънят бил потушен.

Констатирано е, че помещението е изоставено от около 10 години, като в него освен стари автомобилни гуми, имало и множество отпадъци. По неустановен до момента начин няколко от автомобилните гуми се запалили, като огъня обхванал намиращи се в склада отпадъчни продукти. Това довело до издигането на гъст и тъмен дим в района, но дошлите на място огнеборци не допуснали разрастване на пожара. За да успеят да проникнат в помещението пожарникарите отворили принудително две метални крила от съществущите входни врати.

От инцидента по първоначални данни са настъпили само материални щети, локализирани в изоставената постройка. Не са засегнати съседни автосервизни помещения.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление – Бургас. 

Коментари

Още от последните новини