10 години затвор грозят българския хулиган в Берлин

10 години затвор грозят българския хулиган в Берлин - E-Burgas.com

Българинът Светослав Стойков, който безпричинно изрита 26-годишна германка по стълбите на метростанция в Берлин, може да бъде осъден на 5 години затвор заради действията си.

Според германското законодателство наказанието може да бъде дори 10 години затвор, информира NOVA.

Очаква се още в неделя да му бъде връчено повдигнатото обвинение. То не е само за нанасяне на телесна повреда. „Следствието се води и за опит за убийство“, заяви в събота вечерта говорителят на берлинската прокуратурата Мартин Щелтнер.

Разследващите смятат, че с действията Стойков би следвало да е съзнавал, че за жертвата изходът би могъл да е фатален. Жената, която той е блъснал, е можела да загине от падането по стълбите. Освен това тя е паднала само на един метър от релсите, където би могла да бъде прегазена от влак.

27-годишният българин беше задържан в събота на централната берлинска автогара. Той се е връщал в германската столица от Южна Франция, разпознат е от пътник в автобуса, който е сигнализирал немската полиция.

Десетки полицаи са чакали автобуса на гарата. Стойков не е оказал никаква съпротива при задържането му още на седалката в автобуса. Българинът е бил незабавно предаден на комисариата на криминалната полиция.

Коментари

Още от последните новини