10 души въстанаха срещу маските в училище, намесиха ваксини и лютиви спрейове (видео)

10 души въстанаха срещу маските в училище, намесиха ваксини и лютиви спрейове (видео) - E-Burgas.com

"Няма да купя на детето си намордник и да го накарам да го носи" заяви родител от протеста

Десетина души се събраха на днешния протест пред РУО-Бургас под наслов "НЕ на маските и изолаторите в училище!". Родилите на децата изразиха своето несъгласие срещу за безумните според тях мерки, предвидени за новата учебна година, която започва утре.

Те се позоваха на проучвания от социалните мрежи, според които маските с нищо не предпазват от заразяване с Covid-19, а в същото време са вредни, защото не позволяват на децата на дишат. Нито един от протестиращите обаче не можа да посочи източника на такова проучване. 

"Аз самата изключително рядко нося маска. Предпочитам да не я нося. Абсолютно не се притеснявам, че може да се заразим. По-добре сме от всякога! Има си други естествени неща, с които децата си поддържат имунитета" заяви майката на 7-годишно дете. 

"Аз трябва да му нахлузя на детето си намордника и да му кажа, че трябва да я носи постоянно.Има много изследвания, които са публикувани по социални мрежи и вестници, които казват, че носенето на маска намалява достъпа на кислород в организма. Въглеродният диоксид се задържа в тази маска и ти си дишаш собствените изпарения" сподели друг притеснен родител. 

На протеста беше повдигната и темата за задължителните ваксини за децата, срещу които бяха част от протестиращите. Недоволен гражданин пък реши да използва медийното внимание и се оплаква от лютив спрей, с който е бил напръскан преди 12 дни на протеста в София и който продължава да му люти на врата. 

 

Коментари

Още от последните новини