ZOO Бургас стана постоянен дом за 6 спасени сърнички (видео)

От фондация "Дивите животни" избраха бургаския зоопарк, тъй като животните вече не могат да бъдат върнати сред придодата

Общо шест сърнички намериха своя нов дом в ZOO Бургас днес. Част от животните станаха известни през последните месеци по всички медии и телевизии, след като бяха спасени от природозащитни организации. В голямата си част сърничките са били прибирани от дивата природа от загрижени граждани, които обаче не са знаели, че така им правят лоша услуга. Така те се озоваха във фондацията "Дивите животни" на Любомила Кривошиева. За съжаление те няма как да бъдат върнати в дивата природа, тъй като нямат шанс да оцелеят там. 

Сърничките са на възраст от 1-5 седмици и все още са изключително нежни и крехки. Природозащитние организации избраха от всички зоопаркове в страната да доверят животните на този в Бургас.

Собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов пък обеща пред e-Burgas.com, че ще създаде максимално добри условия за отлеждане на животните. Предстои те да бъдат отделени в специално пространсво от около 2-3 декара, където да бъдат пуснати свободни в условия близки до тези в природата. Животните вече са свикнали с човешки присъствие и така ще могат да бъдат наблюдавани от гостите на ZOO Бургас, без да бъдат обезпокоявани. 

 

Коментари

Още от последните новини