Знаете ли кои са най-скъпите годежни пръстени в света?

Знаете ли кои са най-скъпите годежни пръстени в света? - E-Burgas.com

След оригиналността на предложението за брак, за една жена категорично най-сигурното доказателство за любовта на мъжа на нейното сърце, е избраният от него годежен пръстен. И ако (за щастие) все още има жени, които търсят символиката и посланието в дизайна на пръстена, в средите на богатите и известните надпреварата за топ романтика е насочена в съвсем друга, доста по-лесно в цифри измерима посока. От години насам звездите буквално се надцакват в играта „кой ще получи/подари“ най-скъпия пръстен за годеж.

Какво прави конкретни годежни пръстени наистина специални?

Според традициите, годежният пръстен трябва да има поне един скъпоценен камък, за предпочитане диамант. Оказва се обаче, че за най-богатите хора на света това съвсем не е достатъчно. Техните представители от нежния пол търсят далеч по-зашеметяващи концепции от стандартната комбинация между 2-3 грама чисто злато и миниатюрен диамант. Възможностите са много и напоследък дори се натъкваме на немислими, почти нереални суми, срещу които щастливката получава буквално стойността на един имот или цял бизнес, който да носи върху нежната си ръка.

И в категория за най-скъпоструващите годежни пръстени печели…

Не бързайте. Преди да обявим победителя, нека загреем с пръстените, които са подгластници на най-скъпото удоволствие да предложиш брак на любимата си жена…

  • На пето място се нарежда една от най-знаменитите и елегантни първи дами в световната история. Джаки Кенеди получава от президента Джон Кенеди годежен пръстен на стойност 1.5 милиона долара. Уникалното в бижуто не е само огромната феерия от не един, а няколко малки диаманта, но и невероятният 2.88-каратов великолепен изумруд.
  • На четвърто място е пръстенът на Марая Кери. За своя годеж тя получава пръстен на стойност 2.5 милиона долара. Бижуто е поднесено от Ник Кенън, но в мрежата отдавна витае слухът, че всъщност, първоначалният му замисъл да го купи бил съвсем друг. Твърди се, че пръстенът е бил купен за друга жена преди това, но след отказа й, Кенън предлага браг на световноизвестната певица.
  • На трето място поставяме жената, която превърна инфлуенсърството в професия и която доказа, че закръглените форми, всъщност, са изключително секси, жената с цяла бизнес империя, основаваща се единствено на собственото й лице, а именно Ким Кардашиян. Нейният любим, рапърът Кайни й предлага брак с 15-каратов пръстен, който забележете струва 4 милиона долара.
  • На второ място се нарежда пръстенът на Парис Хилтън. В чест на годежа им нейният любим и адаш Парис Латсис й подарява бижу на стойност 4.5 милиона долара. Интересното в случая не е толкова уникалният дизайн на това миниатюрно съкровище, а бъдещето му приложение. Малко след като двамата се разделят, двамата Парис решават да продадат пръстена на благотворителен търг. В случая, покупката си е заслужавала, няма спор.
  • И наградата в категория най-скъпи годежни пръстени отива при звездната двойка Бионсе и Джей Зи. R&B дивата получава от рапъра бижу на стойност 5 милиона долара. Пръстенът е цели 18 карата и е специална ръчна изработка по поръчка от Лорейн Шоурц.

И макар е трудно да си представим, че някой от нас може да си позволи подобно разхищение, нека не забравяме, че жестът наистина е най-важен, особено когато става въпрос за признание в любов и готовност за вричане във вечна вярност!

Коментари

Още от последните новини