Змии плъзнаха на стадион "Черноморец"

Змии плъзнаха на стадион

Състоянието на градския стадион в Бургас в последните години е повече от тежко. Стадион „Черноморец” е напълно занемарен, а пистата, на която са тренирали стотици бургаски лекоатлети вече прилича на тресавище, пише bgathletic.com.

Същото важи и за секторите за скокове и хвърляния. Реално на съоръжението вече е невъзможно да се води нормална подготовка, а лекоатлетите идват само от време на време, за да направят по няколко обиколки. Стадионът е и опасен. В буйната растителност там всякакви земни твари, в това число и отровни змии.   

През 2007 година стадион „Черноморец” беше апортиран в капитала на ПСФК Черноморец, където акционери са община Бургас и Петрол Холдинг. От тогава целият спортен комплексе е тотално занемарен, самата писта за лека атлетика вече не съществува във функиционален вид. На нея преди години има поставени редица силни бегови постижения, дори и на сгурията, които обаче сега изглеждат мираж.

В момента дружестово, което трябва да го стопанисва е в състояние на технически фалит, а съдбата на стадиона остава неясна. Няма да е чудно той да изчезне и на негово място да изникнат жилищни кооперации. Ако община Бургас не се намеси по-бързо е възможен и такъв драматичен сценарий, допълва още изданието.

*Снимка:bgathletic.com

Коментари

Още от последните новини