Змии хапят по 200 души през лятото

Змии хапят по 200 души през лятото - E-Burgas.com

Змии хапят по трима души на ден. Данните са за цялата страна за последните два месеца от лятото, когато е бил пикът и влечугите са излизали на открито и са паникьосвали хората. Това прави близо 200 пострадали души, които са минали през болници и лечебници, по данни от МВР. Подадените сигнали до тел. 112 пък са били около 100. След лятната активация на влечугите идва и есенната, когато покрай прибирането на реколтата хората нарушават местообитанията им и те отново излизат от скривалищата си.

Само за това лято има инцидент със змия пред читалището в столичния „Младост 1“, в бургаския жк „Славейков” до бл. 1Б и 1В и в автокъща в Дупница. Те са касаели изпълзяла змия на централен площад, влечуго в двора, както дори и няколко змии в детска градина в Джерман, където животинките просто се припичали на слънце.

Освен за змии пожарникарите ежедневно се отзовавали на стотици сигнали за други животни. От началото на годината е имало близо 200 оплаквания от оси, пчели и други насекоми. В повечето случаи се касаело за кошери, които хората не знаят, а и не смеят да премахнат сами. Рекорд по подадени оплаквания на тел. 112 има за кучета и котки, заключени в автомобили, или такива, които са се качили високо и не могат да слязат. Тези сигнали са близо 1000.

 

Коментари

Още от последните новини