Зловещо! Учителката Веселина заковала прозорците на апартамента-затвор, където държала мъжа си

Зловещо! Учителката Веселина заковала прозорците на апартамента-затвор, където държала мъжа си - E-Burgas.com

Все по-зловещи детайли излизат наяве около смъртта на съпруга на 59-годишната детска учителка Веселина Гинева. Тя държала безпомощния Димитър в стая със заковани прозорци в жилището, което съвместно обитавали. Повече от година болният мъж е държан без храна, медикаменти, а се оказва и без въздух в апартамента-затвор в бургаския комплекс Лазур.  Страховитите подробности оповести днес апелативният прокурор Йордан Дичев по време на разглеждане на мярката за неотклонение на Гинева. 

Той призова съда да не изменя строгата мярка, предвид тежките обвинения, които са повдигнати на Веселина. Според прокурор Дичев, ако тя бъде освободена от ареста, би могла да прикрие нови доказателства и така да повлияе на разследването, което още е в начална фаза. 

От своя страна в защитната си теза, новият служебен адвокат на обвинияемата Камен Кънев настоя постоянният арест да бъде заменен с домашен такъв, тъй като доказателствата срещу подзащитната му били само косвени. Към момента от материалите по досъдебното производство било установено само престъплението за измама към НОИ от страна на Гинева. Това престъпление обаче не предвиждало да се налага най-тежката мярка за неотклонение, заключи пред апелативния състав адв. Кънев.

В края на заседанието съдиите дадоха думата и на обвиняемата, която за пореден път заяви, че е невинна. "Майка ми е болна от диабет, много се притеснява за мен. Пуснете ме под домашен арест.  29 години съм детска учителка. Нито са ме уволнявали, нито имам някакви проявления. Животът ми е много скромен, не ходя по почивки, само гледам телевизия. Освен това съм и невинна", заяви пред съда вдовицата.

Съдебният състав обаче прие мотивите на Прокуратурата и потвърди Определението на първоинстанционния съд, като остави Гинева в ареста. Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Коментари

Още от последните новини