Зловещо! Моторист записа смъртта си със 160 км/ч (видео, 18+)

Зловещо! Моторист записа смъртта си със 160 км/ч (видео, 18+) - E-Burgas.com

Моторист

Камера, монтирана на каската, е записала ужасяващия сблъсък на моторист, движещ се с около 160 км/ч. Клипът беше разпространен преди дни. Близките на загиналия англичанин Дейвид Холмс (38 г.) са дали своето съгласие кадрите да бъдат разпространени, за да си вземат поука другите любители на високите скорости.

 На 8 юни 2013 г. мъжът от Норфолк карал своята Ямаха FJR1300 край село Хонингам. Движел се с 97 мили в час (около 160 км), близо 40 мили над разрешената скорост на пътния участък. "Ааа", това е последното, което Дейвид произнася, преди да бъде ударен от "Рено Клио", чийто водач е предприел неправилна маневра. Възклицанието му е уловено от видеокамерата на каската.

 По-късно шофьорът на лекия автомобил Бенджамин Остин е признат за виновен за причиняване на смърт заради безотговорно шофиране. Присъдата е 130 часа общественополезен труд и 18 месеца без шофьорска книжка.

 Властите в Норфолк пуснаха сега клипа в Youtube с разрешение на семейството на Дейвид Холмс. Идеята е да накарат шофьорите и мотористите да се замислят сериозно за сигурността на пътя. "Надявам се така да бъдат спасени много животи", казва Бренда Холмс, майка на загиналия моторист.

Източник: Агенция ПИК
Коментари

Още от последните новини