„Зимни джаз вечери” продължават със „Zaberski vs Yossifov” в Бургас

„Зимни джаз вечери” продължават със „Zaberski vs Yossifov” в Бургас - E-Burgas.com

Въпреки хладното време навън и наложените противоепидемични мерки, доброто настроение няма да подмине Бургас благодарение на „Зимните джаз вечери”.

Цикълът с концерти продължава с участието на обичани музиканти, които представят новия си проект „Zaberski vs Yossifov”. „Ангел Заберски квартет" е съставен от изявените български джаз изпълнители Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката. Формацията е имала до момента редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на „Ангел Заберски квартет" е на фестивала „Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато вдигнаха на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.

Както и по-късно концертът от цикъла „Музиката на Америка“ с участието на „Ангел Заберски квартет“ с Оркестъра на Класик ФМ радио, концертите “Арт скици“ в Sofia live club и Зала 1 на Българско национално радио. Въпреки мъгливата културна среда през тези месеци музикантите от Ангел Заберски квартет успяха да завършат своя нов албум с авторска музика и по време на карантината го представиха благодарение на онлайн излъчването от Дженг Студио.

По-късно в началото на септември албумът беше представен на живо на фестивала “A to Jazz”, на лятната сцена на НДК. Музиката в новия албум е композирана от Михаил Йосифов и Ангел Заберски, като пиесите на Ачо са в стил бибоп и мейнстриим, а две от тях са по-оркестрови, по-симфонични, инспирирани от проекта му „Симфони джаз”.

Пиесите на Мишо са в присъщите за него оптимистични джазови композиции с голяма доза импровизации и разбира се типичния за него жизнеутвърждаващ закачлив елемент. Разбира се и двамата композитори са оставили и достатъчно време за майсторството на Стоян Янкулов и Борис Таслев. „Зимни джаз вечери” се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Концертът ще се състои на 25 февруари (четвъртък) от 19ч. в зала “Тончо Русев” на Културен дом НХК. Билети се продават на каса “Часовника”. За резервация тел. 0894/898098 и 0889/80-11-20. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Коментари