Здравният министър: Учениците в Бургас няма да учат 4 дни, после може да има онлайн обучение

Здравният министър: Учениците в Бургас няма да учат 4 дни, после може да има онлайн обучение  - E-Burgas.com

Подобен ще бъде подходът и в другите области, ако и там бъде обявена грипна епидемия

Учениците от Бургас излизат в грипна ваканция от утре обяви министърът на образованието Сашо Пенов. За периода 12 до 17 януари в областта е обявена грипна епидемия.

"Четири дни няма сериозно да повлияят върху преподаването на съдържанието на учебните предмети. Ако обстановката се усложни и се наложи второ прекъсване на учебния процес, ще обсъдим онлайн обучение. Това ще е еднакъв подход по области - първата стъпка са неучебни дни, а втората стъпка, при ново продължаване на неприсъствения учебен процес - обучение в електронна среда", каза той, цитиран от БНТ.

Пикът на грипната епидемия се очаква да настъпи до две седмици. Към момента противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво, поясни здравният министър.

"Нека хората не се объркват, тук не става въпрос за предходната ковид ситуация, а за обикновена грипна вълна. Не се налагат някакви специални мерки. Нека хората да избягват струпванията на големи маси от хора, използването на маски е пожелателно там, където има струпване", призова здравният министър Асен Меджидиев.

В началото на редовното правителствено заседание премиерът Гълъб Донев призова Меджидиев и Пенов да вземат адекватни решения във връзка с овладяването на грипната епидемия у нас и присъственото обучение.

Коментари

Още от последните новини