Завършват предсрочно градинката пред Стария съд (снимки)

Завършват предсрочно градинката пред Стария съд (снимки) - E-Burgas.com

Площад "Жени Патева" пред сградата на стария съд в Бургас трябва да бъде готов до средата на месец ноември. Очаква се обаче това да стане в по-кратки срокове, тъй като строителните дейности вече са много напреднали. Това стана ясно от думите на зам. кметът по строителство на община Бургас Чанка Коралска пред радио "Фокус". 

След ремонта площадът разполага с обвовени зелени площи, ще се оформят алеи и тротоари от различен вид настилка. Пространството ще бъде разделено на различни зони – детска площадка, кътове за отдих на открито, места за компостиране на растителни отпадъци и за събиране и оползотворяване на дъждовна вода. Ще бъде оформено представително площадно пространство с възможност за масови прояви и временни изложби на открито.

Съществуващият паметен знак ще се запази и ще се обособи адекватен достъп до него. Предвижда се поставянето на две беседки в зелената площ. Наред с това ще има енергоспестяващо улично и алейно осветление, достъпна среда (снишавания на тротоари на местата на пресичане, полагане на подходящи тротоарни и алейни настилки), както и видеонаблюдение на ключови места,за повишаване сигурността и намаляване случаите на вандализъм

Галерия
Коментари

Още от последните новини