Затворници кърпят дупки по бургаските улици

Затворници кърпят дупки по бургаските улици - E-Burgas.com

Учебният ден в Бургас започна нормално. През уикенда бе създадена организация за почистване на подходите към образователните заведения и прилежащите тротоари. Общински експерти провериха рано сутринта във всички сгради дали е достатъчно топло. Само в едно училище бяха измерени 17 градуса, но до началото на занятията температурата се вдигна достатъчно, за да може и то да осигури нормални условия за децата.

Днес продължава събирането и извозването на натрупания сняг към обособената площадка на пристанището, както и спешното кърпене със студена смес на отворените от студа дупки по основните пътни артерии. Като допълнителна помощ са мобилизирани излежаващите леки присъди мъже от бургаския затвор.

В общината няма населени места без електричество. През цялата събота и по-голяма част от неделята нямаше вода в квартал "Долно Езерово", но към днешна дата аварията е отстранена.

От почистващата фирма "Титан Бургас" поеха ангажимент и наваксват с ръчна работа по събиране и извозване на отпадъците от местата, където заради натрупания сняг бе възпрепятствано влизането на техника.

Полицията докладва за сравнително малък брой ПТП в града. Община Бургас благодари на водачите за внимателното шофиране и ги призовава да останат концентрирани и занапред.

Специално предупреждение да пазят децата си е отправено към жителите на крайните части на квартал "Горно Езерово", разположен в близост до брега на езерото Вая, заради смъртния случай с пропадане под леда и удавяне преди няколко години.

През януари синята зона работи само 4 дни. От утре, вторник, паркирането в нея отново става платено.

Въпреки тежката зима, животът продължава и в събота четири бургаски двойки сключиха граждански брак.

Старите рибари от Ченгене скеле пък казват, че отново се е сбъднала тяхната стара поличба: Есен с много чернокоп и паламуд предвещава тежка зима.

Коментари

Още от последните новини