Защо в парк "Минерални бани" още няма сцена на открито?

Защо в парк

Решението за построяването на сцената бе взето преди цели 11 месеца в Общински съвет - Бургас

Решение за построяване на сцена на открито в парк "Минерални бани" взе през ноември 2016 година Общински съвет - Бургас. Близо година по-късно сцената все още не е построена, няма и яснота дали са предприети някакви действия в тази насока.

По този повод общинският съветник Тодор Ангелов задава 3 въпроса на местната администрация. Той се интересува дали вече има избран терен за построяването на сцената, какви действия са предприети за изпълнението на решението на Общински съвет и предвидени ли са били средства в Бюджет 2017 и за какво са били използвани. 

От дълги години това място е избрано и за провеждането на културни мероприятия, като фестивали, надпявания и празници, организирани от различни неправителствени организации. Там се провеждат Тракийският фолклорен събор „Памет за Тракия“, организиран на Петровден от Тракийското дружество Бургас; „Индивидуално надпяване“ за български народни песни организирано от СП – 204; „Празникът на нефтохимика“; Песни и танци по време на Международния фолклорен фестивал. Част от детските градини на Бургас също използват парка, за да организират „Весели, зелени дни“ през летния период и други събития.

 

Коментари

Още от последните новини