Засадиха дръвчета на пристанището за Световния ден на безопасност и здраве при работа (СНИМКИ)

Засадиха дръвчета на пристанището за Световния ден на безопасност и здраве при работа (СНИМКИ) - E-Burgas.com

„Работодатели и работници са зависими един от друг, не може друг да ни върши задълженията“, апелира областният управител

Няколко дръвчета днес бяха засадени на територията на БМФ „Порт Бургас“ ЕАД, с което бе спазена традицията и отбелязан Световния ден на безопасност и здраве при работа. На официалния празник присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Красимир Стойчев, директорите на Бюрото по труда и Морска администрация Живко Янакиев и Александър Георгиев, шефът на РЗИ Георги Паздеров, моряци-ветерани и др.

В сегашният си този ден се чества от 2003 година, като чрез неговото отбелязване Международната организация на труда лансира идеите за превенция срещу нещастните случаи по време на работа, свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания. По-късно денят е превърнат в събитие от световен мащаб, като разширяват неговата тематика и го свързват с въпросите за устойчива заетост и условия на труд.

Зам.-кметът Красимир Стойчев, като дългогодишен кадър на бургаското пристанище, похвали БМФ „Порт Бургас“ ЕАД като компания с елитен мениджмънт и с това, че през последните няколко години няма допуснат нито един инцидент.

Областният управител пък припомни, че работодатели и работници са зависими едни от други и няма как като хора да очакваме някой друг да изпълни нашите задължения. „Има правила, които всички, трябва да спазваме“, отбеляза Чолаков малко преди да засади дръвче пред новия Терминал за съхранение и транспорт на сярна киселина.

Галерия
Коментари