Заради пожарите за малко да евакуират социален дом

Заради пожарите за малко да евакуират социален дом - E-Burgas.com
Бушуващият огън, който властва над голяма част от територията на община Средец за малко да предизвика евакуация на социално заведение, съобщава Средецнюз. Става въпрос за дома за възрастни с умствена изостаналост в село Факия.
Това се случи преди няколко часа, когато огъня премина шосето и се отправи към село Факия. В този момент към селото пътуваше и директорката на дома, Таня Тодорова, която заедно с четирима от обитателите на социалното заведение се връщаха от море. Въпреки облаците дим, те стигнаха до селото, където бе създадена и организация за евакуация, до която за щастие не се стигна, тъй като Факия се размина само с облаци дим.
"Ситуацията в момента тук е спокойна, нямаше нужда от евакуация. Те дори и не разбраха какво е станало, мислеха, че ще ходим на разходка", заяви директорът на заведението Таня Тодорова.
През нощта ще има две дежурни лица, както и две санитарки от селото, които ще бъдат повикани ако огъня наближи селото. По-късно през деня бяха посетени и от кмета на Средец, който искаше да се увери, че всичко е спокойно. Към момента главен път Средец - Елхово вече е отворен.
Коментари

Още от последните новини