Запознайте се с Шейх - новият най-атрактивен обитател в Зоо Бургас (видео)

Запознайте се с Шейх - новият най-атрактивен обитател в Зоо Бургас (видео) - E-Burgas.com

Двугърбата бяла камила скоро ще се превърне в любимец на всички деца в зоокомплекса

Голямото семейство на Зоо Бургас вече може да се похвали с още един нов член. Това е камилата Шейх, от която се очаква да бъде бъдещата най-голяма атракция в зоокомплекса край Бургас,

Шейх пристигна снощи със специален превоз и вече се адаптира в новата си среда. Той ще получи най-добрите условия за живот, като специално за него са отделени цели 3 декара земя, която ще дели единствено с кравата Милка. 

Шейх е само на една година. Той е двугърба бяла камила от породата бактриана. Този вид произхожда от Азия и се отличава с дългата си козина, поради което може да издържа на много ниски температури. Вълната от този вид камила е много ценна, тъй като от нея се произвежда кашмир. Бащата на Шейх например може да се похвали с козина дълга цели 40 сантиметра. 

Собственикът на зоокомплекса Кръстьо Дъбов сподели пред e-Burgas.com, че с пристигането на камилата се е осъществила неговата най-голямата мечта. Идеята е след време младият Шейх да се социализира и да стане любимец на децата, които да могат да се качват на гърба му за снимка и разходка. Най-голямата атракция на Зоо Бургас си търси осиновител, каквато е практиката в най-големите зоопаркове по света. 

Видео
Галерия
Коментари

Още от последните новини