Запознават ни с историята българското образование в Бургас

По повод 5 октомври - Международен ден на учителя, на същата дата от 16.00 часа в КЦ "Морско казино" ще се проведе дискусионна историческа ретроспекция на българското образование в Бургас и свързаното с него просветно родолюбиво дело. Организатори на форума са oбщина Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас и Дружество на краеведите "Георги П. Аянов". Те отправят покана за участие до двама учители  по история от всяко училище, желаещо да се включи.

Основни акценти в дискусията ще бъдат: Историческа значимост на българското  образование в Бургас, родолюбивото дело на първите бургаски учители, познавателните интереси на учениците към историята на тяхното училище.

Модератор на дискусията ще бъде ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев - председател на Дружеството на краеведите в Бургас и общински координатор на програма "Краезнание" към Община Бургас.

В събитието със свои презентации ще участват: ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев, доц. д-р Тинка Иванова - преподавател по история на образованието в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", г-жа Катя Корудерлиева - автор на книгата "Памет бургаска".

 

Коментари

Още новини