Започват тестов период на „зелената вълна“ на светофарите по „Демокрация“

Започват тестов период на „зелената вълна“ на светофарите по „Демокрация“ - E-Burgas.com

Основната цел на този тип управление е оптимизиране на движението по основната улица

Oбщина Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“. Изключително успешният за града летен туристически сезон поприключи и трафикът не е толкова натоварен. Затова тази септемврийска събота е подходящ ден за старт на нововъведението.

Основната цел на този тип управление е оптимизиране на движението по основната улица „Демокрация“ и намаляване времето на преминаване на автомобилите по нея. Важно е да се отбележи, че въвеждането на „зелена вълна“ налага някои промени в режима на светофарните уредби спрямо досегашния. Най-значителна ще бъде тази на кръстовището „Демокрация“ – „Сан Стефано“ – „Константин Величков“. Там автомобилите, движещи се по ул. „Константин Величков“ – бул. „Сан Стефано“, ще преминават в една обща фаза!

Община Бургас има нужда от кратък времеви период, за да синхронизира напълно системата. Затова благодарим предварително за вашето търпение. В крайна сметка „зелена вълна“ по тази обновена улица е необходима.

Призоваваме водачите на моторни превозни средства, велосипедистите и пешеходците да спазват правилата, за да се осигури безопасността на всички участници в движението.

Шофирайте и пресичайте внимателно!

Коментари

Още от последните новини