Започват ремонт на тунела по пътя Провадия – Айтос

Започват ремонт на тунела по пътя Провадия – Айтос - E-Burgas.com
Снимката е илюстративна

От 27 февруари до 1 март в определени часове от деня ще се ограничава движението през скалния тунел в близост до село Билка при 56-ти километър на път III-208 Провадия – Айтос, съобщават от АПИ. През следващата седмица ще бъдат изпълнени предвидените краткосрочни мерки за обезопасяване на съоръжението, посочени в доклада за състоянието на тунелите в България, публикуван на www.api.bg на 15 февруари т. г. Укрепителните мерки включват обрушване на тунела, монтиране на обезопасителна мрежа и др. Предвидените дейности ще бъдат изпълнени от дружеството, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Бургас.

Дългосрочните мерки включват основен ремонт на тунела, който е в експлоатация е от 1936 г. Съоръжението, както и близо 30 км от третокласния път са в списъка с проекти, които ще се рехабилитират със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Предвижда се уширяване на тунела, хидроизолация и нова настилка. В момента се подготвя техническият проект.

Във връзка с изпълнението на мерките за обезопасяване на съоръжението от 27 февруари /понеделник/ до 1 март /сряда/ ще бъде напълно ограничено движението в участъка на тунела от км 55+300 до км 57+300. Трафикът ще бъди спиран от 8 до 10 ч., от 11.30 до 13.30 ч. и от 15 до 17 ч. През тези интервали трафикът ще се насочва по път I-9 „Обзорски проход“ и по път II-73 „Ришки проход“. През останалата част от денонощиeто движението ще бъде без ограничения.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки стриктно пътната сигнализация.

Коментари

Още от последните новини