Започват безплатни видеоуроци за матурите в четвърти клас

Започват безплатни видеоуроци за матурите в четвърти клас - E-Burgas.com

Една от големите български издателски групи започва да излъчва от днес поредица от специални видеоуроци в помощ на учениците, на които предстои да се явяват на задължителните изпити в края на учебната година. Това съобщиха от издателството.

Уроците ще бъдат излъчвани под мотото "Националното външно оценяване - мисията е възможна". Те са част от изключително успешната инициатива на издателството "Учим онл@йн с учител", която започва след извънредната ваканция през март миналата година.

По график сега "Просвета" ще започне с видеоуроци по български език и литература, и по математика, за четвърти клас. По-късно издателската група ще излъчи серия уроци и за учениците от останалите етапи, за които националното външно оценяване е задължително.

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката на ученици за националното външно оценяване, участвали в съставянето на изпитни задачи и в оценяването на учениците през предходните години. Освен че дават ценни съвети и практически насоки, те ще запознаят учениците със спецификите на предстоящите тестове и ще упражняват с тях отделните типове задачи, което ще допринесе за успешното им представяне на реалните изпити.

Първите безплатни уроци за националното външно оценяване в четвърти клас започват от днес, от 17.30 часа - по математика, а на 24 март, от 17.30 часа - по български език и литература. Видеоуроците за четвърти клас ще продължат до 14 април. Всички видеоуроци ще може да се гледат безплатно в сайта на "Просвета" и в страницата на издателството във Фейсбук.

Коментари