Започва строежът на пасарелката край Атия, завършват я до средата на юли

Започва строежът на пасарелката край Атия, завършват я до средата на юли  - E-Burgas.com

Строително-монтажните работи ще се извършват без спиране на трафика

В понеделник започва изграждането на пешеходния надлез на път II-99 Бургас – Созопол, при с. Атия. Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов е на посещение в Бургаска област и получи от кмета на община Созопол Панайот Рейзи разрешението за строеж на съоръжението.

Надлезът ще бъде с два асансьора и ще е изграден на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци. Строително-монтажните работи ще се извършват без спиране на трафика по второкласния път. Необходимо е шофьорите да карат изключително внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Агенция "Пътна инфраструктура" ще изиска от изпълнителя да работи максимално мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-бързо.

По договор срокът за изпълнение е 45 дни. Строително-монтажните работи на надлеза ще бъдат извършени от "ИСА 2000" ЕООД. Стойността на СМР е 268 258,94 лв. без ДДС.

infrastrucutre.bg

Коментари

Още от последните новини