Започва ремонтът, който ще преобрази Морската градина

Започва ремонтът, който ще преобрази Морската градина  - E-Burgas.com

Със започването строителни дейности за укрепване на склона при стълбището към Централен плаж в Бургас бе даден старт на мащабната реконструкция, която трябва изцяло да промени облика на Морската градина. Става дума за Историческото ядро на парка или иначе казано от паметника на Пушкин до ул. „6-ти септември“ и х-л „Приморец

Площта на това пространство е 83 407 кв. и то има статут на недвижима културна ценност на градинското и парковото изкуство, категория "национално значение". Морската градина ще бъде обновена за 5 млн. лв., които бяха осигурени по оперативна програма "Региони в растеж".

С парите ще бъдат подменени изцяло всички настилки, осветлението и парковата мебел. Озеленяването също ще бъде освежено, след като голяма част от дърветата вече са на пределна възраст и ще бъдат заменени с нови. Предвидени са и декоративни елементи, които в бъдеще ще могат да се превърнат в новите символи на Морската градина. Така например фонтана пред паметника на Левски ще добие изцяло нов вид, а две от обществените чешми ще бъдат изградени наново. 

Коментари

Още от последните новини