Започва приемът на документи за „Медицина“ в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас

Започва приемът на документи за „Медицина“ в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас - E-Burgas.com

От 29 юни започва приемът на документи за кандидатстване за специалност „Медицина“ в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Те могат да се подават в Учебно-информационен център на Университета, ОКС „Магистър” , Корпус „Медицински науки”, ет.1, Аула всеки дилничен ден от 8.00 до 16.30 часа, а в събота – от 9 до 16 часа, или онлайн на адрес www.btu.bg.

Факултетът по медицина в най-големия държавен университет в Югоизточна България ще приеме нови 40 студенти за академичната учебна 2020/2021 година. Желаещите да станат част от най-младия факултет във висшето училище ще трябва да се явят на задължителни приемни изпити по биология - на 19 юли и по химия - на 26 юли. Резултатите от изпитите ще бъдат обявени на 4 август в сградата на университета и на интернет страницата: http://www.btu.bg, а първото класиране ще бъде факт на 6 август. Записването на приетите от първото класиране студенти ще става от 7 до 11 август. Второто класиране ще бъде обявено на 12 август със записване на 13 и 14 август, а третото класиране - на 17 август, със записване на 18 август.

Максималният състезателен бал за кандидатстване за специалност „Медицина“ е 36, минималният – 24. Той се формира от сумата от оценките от конкурсните изпити по биология и химия, умножени по 2, и балообразуващите оценки по биология и химия от дипломата за средно образование. Класирането ще се извършва според утвърдените места и бройки за мъже и жени. Ако някоя от квотите не бъде покрита, бройките се запълват от следващите по успех в другата квота.

За улеснение на кандидатите в специалност "Медицина" е изготвен справочник, в който могат да бъдат открити конспектите по биология и химия, решени задачи от миналогодишния тест, графикът на изпити, класиране и записване, както и информация за необходимите документи за кандидатстване.

Изпитите ще се проведат в голямата аула на факултета, която има 180 места, при спазване на всички противоепидемични изисквания за безопасност. Задължително е студентите да носят предпазни маски. Всички повърхности са обработени с иновативен немски препарат за дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии.

Коментари

Още от последните новини