Започва мащабна акция на пътна полиция по пътищата и Черноморието

 Започва мащабна акция на пътна полиция по пътищата и Черноморието - E-Burgas.com

През почивните дни ще има допълнителни полицейски проверки по пътищата и те ще са основно в пиковите часове предаде "Dariknews".

„Започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства през почивните дни, които се движат по автомагистралите, първокласните второкласните пътища. Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни. През часовете, в които се очаква трафикът да е най-голям, ще разположим допълнителни екипи, които да следят за превишена скорост, употреба на алкохол, наркотични вещества“. Това съобщи по време на брифинг на „Пътна полиция“ инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към СДВР.

Извън часовете на засилен трафик по големите пътища, контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства в курортите по Черноморието отново заради засилената употреба на алкохол и наркотични вещества. Контролът ще е засилен и за водачите на ТИР-ове.

„Имаме право да ги контролираме с техническите средства за алкохол, превишена скорост, защото една от основните причини за ПТП е несъобразената или превишена скорост. Те също превишават скоростта", отбеляза Крушарски.

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикенда проверките ще бъдат засилени, повече от обичайното.

Той припомни и глобите:

„За употреба на алкохол и наркотични вещества могат да започват от 500 и да стигат до 1000 лв. Говорим за алкохол с лишаване от шофьорска книжка от половин до една година в зависимост от концентрацията, с която е установен водачът. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съдът се произнася по наказанията", допълни Крушарски.

Коментари

Още от последните новини