Започва делото за убийството на 11-годишната Никол от "Меден Рудник"

Започва делото за убийството на 11-годишната Никол от

Според прокуратурата 15-годишния Иван е действал изключително жестоко и оставил жертвата си да умре в мъки

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд 15-годишният Иван Иванов от Бургас, който е подсъдим за убийството на 11-годишната Никол от "Меден рудник". Убийството бе извършено на 20 август миналата година след пробождане с нож във врата и прерязване на вътрешната сънната артерия. 

Според обвинението актът е извършено по особено мъчителен за убитата начин – пострадалата е останала в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемала същността на ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв , била е затворена в  кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на смъртта си, изживявала е тежки предсмъртни мъки, и убийството е извършено с особена жестокост. 

Подсъдимият е нанесъл смъртоносния удар с нож в най – откритата  и незащитена част от тялото на момичето, а именно в нейната шия, почти пълно прерязал  вътрешната и сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение, факти известни и възприети от обвиняемия. След това той оставил  умиращата пострадала в кабината като затворил вратата  и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството. 

Макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.

Очаква се Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.
 

Коментари

Още от последните новини