Започва държавното първенство по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова”

 Започва държавното първенство по художествена гимнастика  „Жулиета Шишманова” - E-Burgas.com

Започва държавното първенство по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова”, съобщават от Община Бургас. То ще се проведе в зала „Младост” от днес до 27 март (до неделя). Организатор е клуб „Черноморец”, със съдействието на Българската федерация и Община Бургас.
Зрителите в зала „Младост” ще могат да се насладят на изпълненията на най-добрата българска гимнастичка в момента Невяна Владинова. Списъкът продължава с другите националки - Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Мадлен Радуканова, Сара Стайкова и други.
Общо 111 гимнастички от 21 клуба от цялата страна са дали заявки за участие. 63 момичета ще спорят за отличията при девойките, а 48 при жените. Солидно е и бургаското присъствие. Трите клуба ще се представят, съответно „Черноморец” с 10 състезателки, „Олимпия 74” с 2 и „Олимпия” с 6 момичета.
При девойките фаворитка е грацията на „Черноморец” и националния отбор Полина Иванова. Друга националка от Бургас, Ерика Зафирова от „Олимпия 74”, ще се бори за медалите при жените. Главен съдия е Красимира Филипова.
В Бургас ще пристигнат също президентката на родната федерация по художествена гимнастика Илияна Раева и старши треньорката на националките Ефросина Ангелова. От 9.30 часа днес ще се проведат квалификациите при девойките. От 15 часа ще е официалното откриване. От 15.30 часа започва многобоят при девойките, а от 18 часа ще е награждаването. 

Коментари

Още от последните новини