Започнаха да стягат Централния плаж, бюджет от 70 хиляди лева за спасителите

Започнаха да стягат Централния плаж, бюджет от 70 хиляди лева за спасителите - E-Burgas.com

Бургаският плаж е най-добрият в областта, управлението му било за пример

Почти 70 хиляди лева е сумата, която ще бъде инвестирана в оборудването на Централния плаж в Бургас през новия сезон 2016. От ОП „Спортни имоти“ вече пуснаха обществената поръчка за организиране и извършване на водно-спасителната дейност за лятото.

Общо седем спасителни поста ще бъдат организирани на Централния плаж и прилежащата територия това лято.  Дейността е изцяло съобразена с програмата за водно-спасителната дейност, която бе последно утвърдена от Министерството на туризма.

Спасителите ще охраняват плажа от 1 юли до 31 август. След тези два месеца, пик на летния сезон, ще остане да функционират два поста – един от средата на септември и един до края на месеца.

Междувременно по последни данни, от 18 плажа в община Бургас 13 остават неохраняеми. Те са от Сарафово до Росенец, като всички те са неатрактивни и по всяка вероятност ще си останат без стопанин. Обявени за даване са само ивиците в Китен-Юг, Къмпинг-Китен,  Поморие. Тяхното управление е в ръцете на Областна администрация, заявиха от Асоциацията по водно спасяване.

Оттам за пореден път пледират плажовете да бъдат отдадени на общините както в случая е Централният плаж, който бил изряден във всяко едно отношение и начинът, по който го управялва администрацията, бил за пример.

Коментари

Още от последните новини