Започна внезапна проверка в "Лукойл"

Започна внезапна проверка в

Служители на Комисията за защита на конкуренцията съвместно с органите на полицията осъществяват в момента внезапна проверка на място в "Лукойл България" ЕООД и "Ромпетрол България" ЕАД. Това съобщиха съобщиха от антимонополното ведомство.

Действията на комисията са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива. При проверката комисията има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, а също така и средства за предаване на информация.

Производството беше образувано, след като комисията изготви поредния си за последните няколко години анализ на пазара и намери основания да търси картел сред търговците на горива. То е насочено освен срещу "Лукойл България" и срещу "Шел България", "Ромпетрол България", "Еко България", "ОМВ България", "Петрол" и "НИС Петрол".

В анализа й се посочва, че въпреки че всички изследвани дружества снабдяват обектите си с горива, които не са произведени от "Лукойл България", ценовата им политика е идентична и не се отличава от тази на веригите бензиностанции с търговско наименование "Лукойл".

В края на март представители на комисията започнаха проверка на петролната асоциация. / OffNews.bg

Коментари

Още от последните новини