Започна проверка за смъртта на д-р Юлиян Стамов

Започна проверка за смъртта на д-р Юлиян Стамов - E-Burgas.com

Министерство на здравеопазването е започнало проверка във връзка със смъртта на д-р Юлиян Стамов от Центъра за спешна помощ в София.

Спешният медик почина в петък в "Пирогов", след като се оказа заразен с COVID-19.

Проверката е във връзка с появили се твърдения, че той не е разполагал с лични предпазни средства при посещение на пациент, както и че му е отказана линейка.

Според говорителя на Спешния център обаче той е поискал да бъде превозен с линейка не за да бъде приет в болница, а за да му бъдат направени изследвания.

В болница д-р Стамов е постъпил дни по-късно. Пациентски организации настояват за оставката на директора на Спешната помощ - д-р Георги Гелев.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: В ЦСМП са осигурени с всички необходими предпазни средства. Чувам най-различни версии по медиите от близкия колега на починалия или от съответния ЦСМП София град, така че за да съм сигурен кое е вярното, днес съм назначил такава проверка. В самата линейка вътре има необходимото количество предпазни средства, това са медицински лица и могат да преценят да сложат съответните предпазни средства.

Коментари

Още от последните новини