Започна маркирането на 180-километровото трасе за "Тур Странджа"

Започна маркирането на 180-километровото трасе за

Започна маркирането на 180-километровто трасе от "Тур Странджа" от река Тунджа до Черно море. По пътеките вече се поставят светлоотразителни знаци със стилизирана в стрелка буква А, каквото е логото на Тур СтранджА. По трасето ще има също така и маркировка с боя, която ще бъде отпечатана по дърветата и асфалта, където има такъв. 

Идеята е всеки ще може да преминава свободно по маркирания маршрут когато пожелае. Цялото разстояние е 180 км и пеша може да се измине за 10 дни, а с колело - за 3. Може да се измине и на етапи.

Информация за местата за настаняване, хранене и забележителностите по и около трасето на Тур Странджа можете да намерите в сайта на маршрута. От там можете да си свалите и GPS трак и да следите маршрута на вашия телефон или GPS устройство.

Авторите на идеята от "Зелена Странджа" приканват всички, които имат хотел, къща за гости, заведение за хранене или предлагат други услуги и развлечения в Странджа, да се регистрират в сайта и да публикуват актуална информация за техните обекти, за да могат туристите, преминаващи по "Тур Странджа", а и не само те, да ги откриват по-лесно. Всеки регистриран потребител в сайта като "домакин" ще може да публикува и информация за забележителности в Странджа.

 

Коментари

Още от последните новини